Ние одлучуваме

image-asset

Локација: национално ниво
Таргет група: сите граѓани со право на глас
Активност: Кампања за промоција на демократски права и вредности за да се сведат на минимум сите неправилности и злоупотреби на гласачкото тело за предвремените парламентарни избори на 11 декември 2016г. Кампањата се спроведуваше преку издавање и дистрибуција на весник, непосреден контакт со гласачите, кампања на социјалните мрежи, како и поголем број на други активности. Во кампањата се вклучија над 200 активисти од 20 различни невладини организации.
Период: октомври-ноември 2016

Share this post

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *